Vermilion

Vermilion - Pour Mes Amis - Cocktail Inspiration

In the rising of flavored vodkas, I’ve created a simple and delicious cocktail. If the vodka is fine, it’s easier to get it right. And that was no different to Vermilion, a cocktail based on ingredients that go from red to yellow.

Usually, this type of vodka has a remarkable flavor, enabling the uneven domination of the cocktail’s taste, hiding the subtlety of other ingredients that could give a special touch to the recipe. To avoid this risk, I look for ingredients with some afinity. In this cocktail, for instance, I matched peach with strawberry, orange and lemon. If they go right in a fruit salad, why not in a cocktail?

Suggestion: if you don’t find the peach flavored vodka, you can make an infusion using canned peaches and common vodka or even use peach essence. You can also use the same canned peaches as one of the ingredients. The important is to get right the harmonization and make a delicious cocktail, in which the flavors of the peach, strawberry, orange and lemon are distinguished in the tasting.

In a cocktail shaker:
• 1 part of peach flavored vodka
• 1 part of strawberry juice concentrate (sugarless)
• 1/2 part of triple sec
• 1/4 part of lemon
• 1/4 part of simple syrup
• Ice

>> Garnish with a slice of canned peach and strawberry

Na onda das vodkas flavorizadas, criei um coquetel simples e delicioso. Se a vodka é boa, é mais fácil acertar a receita. E isso não foi diferente com Vermilion, um coquetel com base em ingredientes que vão do vermelho ao amarelo.

Normalmente, esse tipo de vodka possui sabor marcante, fazendo com que o coquetel corra o risco de ter o sabor dominado, escondendo a sutileza de outros ingredientes que poderiam dar um toque especial à receita. Para evitar isso, procuro por ingredientes que possuam alguma afinidade. Neste coquetel, por exemplo, combinei pêssego com morango, laranja e limão siciliano. Se dão certo em uma salada de frutas, por que não em um coquetel?

Sugestão: se você não encontrar a vodka flavorizada, utilize a do tipo comum e faça uma infusão à base de pêssegos em calda ou utilize essência de pêssego. Você pode, também, usar o próprio pêssego em calda como um dos ingredientes. O importante é acertar na harmonizacão e fazer um coquetel delicoso, em que os sabores do pêssego, do morango, da laranja e do limāo siciliano sejam distinguidos na degustaçāo.

Numa coqueteleira:
• 1 parte de vodka flavorizada sabor pêssego
• 1 parte de suco concentrado de morango (sem açúcar)
• 1/2 parte de triple sec
• 1/4 parte de limão siciliano
• 1/4 parte de xarope simples
• Gelo

>> Decore com uma fatia de pêssego em calda e morango

Vermilion - Pour Mes Amis - Cocktail Inspiration

Glass suggestion - Old Fashioned - Pour Mes Amis - Cocktail Inspiration

cheers@pourmesamis.com.br

About Alessandro Paiva

A graphic designer who loves cocktail and travelling. Check my cocktail blog at pourmesamis.com, my travelling blog at fuievouvoltar.com and my graphic design portfolio at www.alessandropaiva.com.

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