Love to Hate You

Love to Hate You - Pour Mes Amis - Alessandro Paiva

I remember myself when I was around 5 years old, eating watermelon by the sea in Marataízes City, Brazil. Beside me were my mother and my cousin Pia Coeli. After many years (lots of years), I found this memory strange, because today I hate watermelon so much that I can’t even smell a candy made out of that fruit. I asked my mother the reason for such hatred, after all I remember that afternoon eating binge and it felt so good. That’s when she said: “Ah, now you remember that!”. According to her, I ate watermelon as if the world was coming to an end. Of course I got very sick! This I can’t remember.

Anyway, I’ve had to challenge myself by making a cocktail with watermelon that was at least bearable. My strategy was putting other ingredients to hide the flavor a little. The results were sensational! I’m still not able to eat the fruit, but I can drink this cocktail anytime, anywhere, as long as with moderation, of alcohol and of watermelon. Don’t wanna puke my guts out again.

Watermelon, today I can say that I LOVE TO HATE YOU.

Ah, I dedicate this post to my late uncle Michele. At that time he was the owner the beach house in Marataízes and also bought us the watermelons :-).

In a cocktail shaker*:
• 1 oz watermelon juice concentrate
• 1 oz cupuaçu juice concentrate (soursop goes well too)
• 1/2 oz lime
• 1/2 oz vodka
• 1/2 oz cachaça
• 1/2 oz maraschino liqueur
• 3/4 oz egg white
• 1/2 oz simple syrup
• Ice

* To get a creamy texture, shake well all the ingredinets without the ice. Add it and shake well again.

Lembro-me de quando eu tinha por volta de 5 anos de idade e comia melancia à beira do mar na cidade de Marataízes, no Espírito Santo. Ao meu lado estavam minha mãe e minha prima Pia Coeli. Passados muitos anos (muitos mesmo), achei estranho essa lembraça, pois hoje odeio melancia a ponto de não poder sentir nem cheiro de bala da bendita fruta. Perguntei à minha mãe o motivo de tanto ódio, afinal lembro-me da comilança naquela tarde e me parece ter sido boa. Foi quando ela disse: “Ah, agora você lembra, né!”. Segundo minha mãe, comi melancia como se o mundo fosse acabar no dia seguinte. É claro que passei muito mal! Só que disso eu não me lembrava.

Enfim, tive que me desafiar fazendo um coquetel com melancia que fosse pelo menos suportável. Minha estratégia foi adicionar outros ingredientes para mascarar um pouco o sabor. O resultado foi sensacional! Ainda não estou apto a comer a fruta, mas posso tomar esse coquetel a qualquer dia e em qualquer lugar, desde que com moderação, pelo álcool e pela dita cuja. Não quero vomitar as tripas de novo.

Melancia, hoje posso dizer que AMO ODIAR VOCÊ.

Ah, dedico este post ao meu tio Michele (Tio Miguel), que naquela época era dono da casa de praia em Marataízes e que não está mais conosco. Foi ele quem comprou as melancias :-).

Numa coqueteleira*:
• 1 parte** de suco de melancia concentrado
• 1 parte de suco de cupuaçu concentrado
• 1/2 parte de limão
• 1/2 parte de vodca
• 1/2 parte de cachaça
• 1/2 parte de licor de maraschino
• 3/4 de parte de clara de ovo
• 1/2 parte de xarope simples
• Gelo

* Para dar uma textura mais cremosa, agite bem os ingredientes sem adicionar o gelo. Após adicioná-lo, agite mais um pouco.
** Sugestão de parte: 30 ml

cheers@pourmesamis.com.br

About Alessandro Paiva

A graphic designer who loves cocktail and travelling. Check my cocktail blog at pourmesamis.com, my travelling blog at fuievouvoltar.com and my graphic design portfolio at www.alessandropaiva.com.

3 comments

  1. drinksociety

    tasty looking drink!

  2. Alessandro Paiva

    Thank you, Drink Society!

  3. Always I share my chairming moment among my friends with your brands.
    Cachaca

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